Ги издаде: Брена од голтка се опива, а Јелена Карлеуша и Цеца се многу нервозни: Пејачката за своите колешки

Ги издаде...

Весна Змијанац е на сцената скоро 50 години и е една од ретките од српската јавната сцена која искрено зборува за своите колеги.

Лепа Брена во една прилика изјави дека таа, Мира Шкориќ и Весна се опиле додека го снимале спотот за песната „Мажи“. Змијанац даде свој коментар за приказните на нејзината колешка.

- Брена само зборува. Пие само по една голтка и веќе е весела. Цел живот мене ме прогласуваат за пијаница, а јас се шегувам цел живот. Всушност, никогаш не сум пиела надвор од сцената. Пијам малку, пијам на сцена, како Горан Бреговиќ.

Весна зборуваше и за несогласувањата со Лепа Брена и судските спорови меѓу Јелена Карлеуша и Светлана Ражнатовиќ.

- Премолчено ги натеравме работите да бидат добри за вас новинарите, а не за нас. Не ни беше гајле. Пополнувавме сè по ред во весниците и на порталите и бевме популарни. Никогаш во животот не сум била на суд со колега или колешка. Друго време е. Овие двете пејачки станаа многу нервозни, полни со негативност што не е нормално.

Змијанац се осврна повеќе на Карлеуша:

- Јелена работи опасна работа. Бев со неа и во добро и во зло. Јелена за мене е енергија која е многу силна. Нашите луѓе не ја разбираат Јелена. Таа тука сакаше нешто многу добро да направи, но тие не ја разбираат - изјави пејачката.