Храбрата 6 годишна Селена: Поради Лука Модриќ сонувам преубави работи!

Кога го запознав Лука Модриќ, мене соништата ми се остварија. Тој беше најдобар на натпреварот и победи за мене, раскажува шестгодишната Селена Бруњаји за „24сата“.

Храброто девојче кое се бори со акутна лимфобластична леукемија, премногу сакала да го запознае својот идол Лука Модриќ. Писмото за Лука, кое минатата година во нејзино име го напишала постарата сестра Ванеса, стигна до капетанот на хрватската репрезентација. Покрај писмото од Лука, на домашната адреса на Селена пристигнал и пакет во кој имало фудбалска топка, која била потпишана од сите играчи на репрезентацијата и дрес од Лука со бројот 10. 

Целата приказна ја имате на HASHTAG.MK