Исповедта на Иван Босиљчиќ шокира: Таа е единствената жена со која би ја заменил, за други не доаѓа предвид, не ѝ се ни до колена

Иван Босиљчиќ призна дали ќе ѝ прости на сопругата за неверство и со својот одговор ги остави сите без зборови!

Иван Босиљчиќ и Слобода Миќаловиќ се познати како една од најомилените актерски парови на балканската естрада уште од првиот заеднички кадар во серијата „Рањени орао“, а тоа трае веќе 16 години. Нивните неверојатни енергии повторно се сретнаа во филмот „Јорговани“ преку улоги кои беа специјално напишани за нив.

Омилената актерска двојка ги воодушеви сите со сцената во која заедно го пеат познатиот хит на Весна Змијанац, а Иван откри како дошло до тоа, како и со кого друг би сакал да биде во ист кадар.

„Слобода може да биде заменета само со Моника Белучи“, изјави Иван во гостувањето на „Радио С“. Сеќавајќи се на филмот „Млечен пат“, на Емир Кустурица, Иван вели: „На крајот би се потпрел на вкусот на Емир Кустурица, би ја потврдил актерската екипа со Моника Белучи. Мислам дека ќе има простор и за двете. Штом тој успеа да ги спакува во кадар во филмот, па и јас би се согласил на истото“, прокоментира на шега Иван.

Боба и тој покажаа импресивна „хемија“ во многу продукции досега, а за „Јорговани“, Босиљчиќ вели:

„Таа сцена е специфична по тоа што, наместо овој филм да се реши како и секој друг филм во една добра драматична сцена, режисерот одлучи целата кулминација на филмот да биде преку оваа песна, која е општо позната, нема кој не ја знае, таа е одлика на едно време, на старата Југославија...

Јас и Боба моравме добро да размислиме како ќе ја изведеме таа борба и сѐ што ќе се случи во филмот преку овие текстови и оваа мелодија. Го превидивме тоа во тој момент, сите што се појавија во филмот и сите статисти кои беа над сто, дека сите ќе бидеме во една соба.

И кога почнавме да пееме, всушност кога влеговме во тој музички судир преку оваа песна, колегите стоеја на еден метар од нас, а јас само со аголот на окото видов дека се зачудени од тоа што го правиме. Тие, како и публиката, очекуваа да застанеме и да запееме малку со микрофон, но никој не очекуваше ваква драматична сцена.

Всушност, најголемата вредност на пласманот на оваа песна е повторно нејзиниот драматичен потенцијал. И навистина сум горд на тоа како ја решивме таа сцена“, изјави Иван.

Ниту ова интервју не помина без интерес за приватни теми, па го „набодеа“ актерот со прашањето дали би простил неверство. Тој одговори како што никој не очекуваше, одговарајќи како „од пушка“ - „Да“.

Извор: Стил / Убава и среќна.рс