Изневерувањето и работното место

Студиите покажуваат дека повеќе од 1/3 од мажите кои изневеруваат се сериозни бизнисмени.

Кога станува збор за секс, секогаш има што да се каже. Но, интимните детали одат со еден (не многу) сериозен проблем, а тоа е  неверството.

Дали има жена или маж што не се грижи за нивниот партнер, да се запрашат дали партнерот ги изневерува.

Доколку слушнеме или видиме дека му ѕвони телефонот на партнерот ние се вознемируваме, или ако ни кажал партнерот дека ќе оди на кафе со стар пријател/пријателка некако ова реченица не ни дава 100 процентетн мир, а моментот дека партнерот е на кафе со некој/а, не вознемирува и не не остава мирни, низ мислите ни поминува што ли не. 

Најчесто се смируваме со зборовите „Тоа е работа, смири се“. Да, но дали навистина е така или пак не.

Според една анкета најчесто неверства се случуваат токму на работното место.

Повеќе од 1/3 од мажите кои изневеруваат  се сериозни бизнисмени кои ги изневеруваат своите сакани жени на службени патувања.

И дамите не остануваат зад нив. 13% од жените изневериле кога биле на службено патување.

Можноста за изневерување на работа се зголемува ако веќе сте во брак,повеќе од 6 или 9 години. Причината е што овие години се најдраги и генерално бараат многу напор.