Кога љубовта е посилна од сѐ: Илина Арсова од Америка преку фотка кажа колку ѝ недостасува Игор Џамбазов (ФОТО)

Македонската уметница, скијачка и планинарка Илина Арсова веќе три месеци престојува во Америка, каде што доби престижна стипендија за докторски студии на Универзитетот од Тенеси, каде паралелно работи и како професорка, но срцето ѝ остана овде во Македонија, каде што ја чека нејзината љубов Игор Џамбазов.

Како што Џамбазов не крие дека боледува од Илинопатија (lat. ilinopatius), во превод: Патење по Илина, така и таа често споделува дека тој многу ѝ недостасува.

Сега таа објави нивна заедничка фотка од летото и напиша:
- Наздравје за вакви моменти, ми недостасуваш (срце).

Срцето му го подарив па нека му прави што сака: Илина Арсова сподели низа среќни и заљубени роденденски фотки

За роденден ѝ купив куфер, утредента замина со истиот: Џамбазов се прекорува себе си за Илина