КОГА НА 12 ГОДИНИ ОТИШОЛ ВО АМЕРИКА, ПРОДАВАЛ ВЕСНИЦИ, А ЕВЕ КАКО СЕ ЗБОГАТИЛ - новиот поткаст на Фактор за Митре и Софи Кутановски

Иселениците Митре и Софи Кутановски не и се непознати на македонската јавност, Тие се дел од проектот „Македонија 2025“, а ја поседуваат и фондацијата „Близнаков“, која доделува стипендии за студенти од земјава. Интересни се почетоците на нивната бизнис приказна, а малкумина можеби знаат дека Митре заминал во Соединетите американски држави на свои 12 години, каде првата работа која што ја вршел, била разнесување на весници. И за која уредно го добивал својот паричен чек!

Тие секое лето доаѓаат во Радожда, каде што е роден Митре, и каде што имаат своја куќа. 

Целата вест прочитајте ја на Фактор.