Кои се двете дами идни вицегувернерки на НБРМ?

Две дами на врвните позиции ќе и се придружат во тимот на гувернеката Анита Ангеловска-Бежоска.

М-р Емилија Нацевска и м-р Ана Митреска се имињата на двете идни вицегувернерки на Народна банка на Македонија а доаѓаат по предлог на Ангеловска-Бежоска откако им истекоа мандатите и беше објавен јавен оглас за избор на двајца кандидати за вицегувернери.

Целиот текст читајте го на Фактор, тука.