КСЕНИЈА: Значење на името и какви се оние кои го носат

Името Ксенија потекнува од грчкиот збор  „Xenia“, што значи „гостопримлив“. 

Нумеролошката вредност за името Ксенија е 9. Личностите со име Ксенија се искрени, креативни и духовно силни. Тие се во состојба да надминат многу тешкотии во животот. Тие ја толерираат рутината на животот полесно од другите. Тие се способни да сакаат чисти срца.