Мајка дозна дека син ѝ ги понижува сиромашните деца на училиште: Го казни, а цел свет и честита за тоа

Таткото не се согласил со казната. Кој мислите дека е во право?

Една мајка открила дека нејзиниот разгален син малтретирал и исмевал сиромашни деца на училиште, па смислила соодветна казна за него. Сепак, таткото на момчето не се согласило со тоа, па таа му се обрати на тимот во социјалната мрежа „Редит“ со прашањето дали донесла добра одлука.

„Јас прилично стојам добро со финансии, а таткото на мојот син е многу богат, па алиментацијата ми дозволува да му го купам на синот најдоброто. Овој месец бев известена од училиштето дека мојот син малтретирал и исмевал деца кои го немаат она што тој го има, оние чии родители ги носат на училиште со евтин автомобил или оние што не можат да си дозволат брендирана облека. Бев згрозена и разговарав со него за тоа. „Му дадов до знаење дека нема со што да се гордее бидејќи нема работа, заштеди, инвестиции, лично богатство и дека има само среќа што се родил во добри околности и тоа е сè“, напиша лутата мајка.

Понатаму објасни дека прво го натерала да им се извини на тие деца, но му додадала уште една казна.

„Исто така, одлучив оваа година да не му купам брендирана облека. Нема да го возам на училиште со Порше или Јагуар, туку со стар автомобил. За сите активности со кои ќе се занимава, нема да му купам нова опрема, туку ќе ја изнајмиме или ќе ја носи старата “, рече мајката.

Синот, се разбира, веднаш се побунил, тврдејќи дека неговите пријатели на училиште ќе му се исмеват.

„Иако неговиот татко главно е отсутен и не се меша во воспитувањето, тој дозна дека неговиот син се вози во „крнтија“ и вежба во позајмена опрема. Тој не се согласува со таа казна бидејќи тврди дека е важно каков впечаток ќе остави и верува дека оваа казна ќе го одбележи нашиот син до крајот на животот “, открива таа.

Повеќето луѓе застанаа на нејзината страна, а многумина и честитаа за тоа.

Кој мислите дека е во право, мајката или таткото? 


Фото: pixabay.com

Можеби ќе ве интересира:

Причината е апсурдна: Не ја примаат во градинка