,

Македонски, српски, странски: 25 романтични песни на кои македонските парови обожаваат да го играат првиот танц на свадбата

Еден од најубавите моменти на секоја свадба е првиот танц на младенците. Нововенчаната двојка стапнува на подиумот за танцување, опкружена со кумовите, пријателите и членовите на семејството и почнува да танцува, на песна која има одредено значење во нивната љубовна врска.

Доста младенци во Македонија танцуваат на македонски и српски песни, а има и такви кои избираат странски песни за својот прв танц.

Ова се хитови на кои танцуваат младенците кај нас, но и во светот, а во продолжение издвоивме 25 од нив. Можеби меѓу нив се крие некоја песна на која сте танцувале вие или планирате да танцувате.
Во секој случај, време е да уживате во музичките задоволства на љубовта.

25 македонски, српски и странски песни на кои паровите обожаваат да го танцуваат првиот танц:

1. „Од овој ден“ - Владо Јаневски 


2. „Остани во мене“ - Наде и Жак


3. „Усни на усни“ - Тоше Проески


4. „Твојте бакнежи на моите бели кошули“ - Тоше Проески


5. „Немир“ - Тоше Проески и Каролина Гочева 


6. „Љубовта е моја религија“ - Каролина Гочева


7. „Лебедот бел“ - Нокаут


8. „Убава моја“ - Ај Кју


9. „Ти си тој“ - Лидија


10. „Љуби ме и главата горе“ - Зафир Хаџиманов и Сенка Велетанлиќ

11. „Da te volim“ - Kristina Kovac


12. „Lutkо“ - S.A.R.S


13 „Dani i godine“ - Nina Badric


14. „Ako te pitaju“ - Petar Graso Следна страна