Мажите се како омилениот фустан: Пробуваш неколку, дури не го најдеш совршениот за твоето срце и тело

Има мажи кои не се за тебе. Оние кои ќе љубат сè во тебе, но не и тебе. 

Има мажи кои ќе бидат како оган. Отпрвин ќе те стоплат, а потоа ќе ги пуштиш премногу блиску до тебе, ќе те изгорат и ќе ти остават лузна од сеќавање. 

Има мажи кои ќе бидат како новите чевли на вашата најдобара другарка. Кога ќе ги видите, ќе се заљубите во нив, но откако ќе ги пробате, ќе разберете дека тие не се за вас. 

Постојат мажи кои ќе ви бидат љубоморни повеќе отколку што е потребно. И тоа нема да се од страв да не те изгубат, но од страв дали ќе можат да те задржат. 

Исто така има и такви мажи кои нема да го запамтат вашиот прв бакнеж, ниту вашиот роденден, ниту вашиот омилен цвет. Овие мажи ќе бидат твоите мали грешки. 

Исто така има и мажи кои ќе те сакаат за една ноќ. Таа вечер ќе има сè друго, но не и љубов, и тоа ќе биде само една ноќ полн со желба, но не и со страст.

Има мажи со кои ќе се сретнете и тие ќе ви раскажуваат за нивните поранешни. Не ги прекинувајте, само земете си ја чантата и заминете, тие сè уште ја сакаат нивната бивша. 

Постојат мажи кои ќе умрат за вас, светот ќе ви го ветуваат, но тие не можат да ви го дадат. Овие мажи се лажговци подготвени само да легнат со тебе. 

Има мажи со кои ќе се чувствувате сигурни и сакани. Овие мажи не ви кажуваат дека секогаш ќе бидат тука за тебе, тие ќе бидат тука секогаш кога ќе треба. 

Има мажи кои се вистински. Тие се реткост. Овие мажи ги сакаат сите твои несовршености. Но, тие се со тебе, бидејќи тоа си ти. Заради  тебе, нивниот свет станал поубав. По некое време ти си нивниот свет, и останува така за вечно. 

Има мажи кои не се за тебе. Оние кои не се реални. Мажите се како твојот омилен фустан. Пробуваш неколку, додека не го најдете оној кој совршено се вклопува во вашето тело и срце.