Милена Радуловиќ доби поддршка од познати личности: Објавени монструозните прашања кои ги поставувал адвокатот на обвинетиот Мика Алексиќ

Професори, пејачи, актери, спортисти, инфлуенсери и други влијателни личности и дадоа јавна поддршка на актерката Милена Радуловиќ, како и на 14 други девојки кои повеќе од три години чекаат пресуда во случајот против режисерот Мирослав Мика Алексиќ. и сопственик на актерската школа „Matter of the Heart“ кој е обвинет за силување и сексуално злоупотребување на учениците од неговата студија.

Познатите личности и дадоа поддршка на актерката преку видео кампањата наречена 1236 дена, на која се прикажани застрашувачките прашања што им ги поставувал адвокатот на обвинетиот за време на секое рочиште, се вели во видеото. На овој начин, по секое сослушување, девојките се принудени повторно да ги доживеат најдлабоките и најболните спомени, во присуство на семејството, пријателите и целата јавност. Од овие 15, седум минуваат низ судски процес.

Многу прашањата им беа поставени на девојките на судењето, а само некои од нив се слушаат на видеото: Зошто не стегнале цврсто забите за да го спречите да ви го турне јазикот во уста? Колку голем јазик има кога го почувствувавте длабоко во грлото со наводно противење? Како можеше да ве пробие во таа положба со споени нозе?

Кампањата наречена 1236 дена има за цел да ја зајакне јавноста и да влијае на позитивните промени во општеството. Ова симболично име го претставува бројот на денови кои поминале од моментот на поднесување на пријавата, до последното рочиште, на кое сè уште не е донесена пресуда. Меѓу другите, во кампањата учествуваа Весна Станојевиќ, Наташа Беквалац, Сека Алексиќ, Михаил Дудаш, Јелисавета Орашанин и многу други.

Поставуваа прашања на кои не можеме и не сакаме да замислиме дека нашите сестри, ќерки, мајки или девојки некогаш ќе одговорат.

View this post on Instagram

A post shared by @123.6danaФото:Instagram