Многу мажи мислат дека ѝ прават услуга на жената кога ќе ѝ ја побараат раката, но всушност ...

Многу мажи мислат дека ѝ прават услуга на жената кога ќе ѝ ја побараат раката. 

Но, ајде да погледнеме од оваа перспектива: го менува нејзиното презиме, таа го напушта својот дом, своето семејство и се вселува кај тебе, ти готви, пере и ги презема сите задачи кои всушност ги правела мајка ти за тебе. 

Таа забременува. Девет месеци шета наоколу носејќи го вашето бебе и целата болка што следи. Што е ова? До денот кога ќе умре таа прави сè само за вашата благосостојба!!! Па, кој прави услуга тука навистина? На жените им треба љубов, затоа третирајте ја вашата сопруга онака како што сакате да бидете третирани со почит, чест и љубов!

Жена не ти е само мајка, жена ти е кралица.

Кога ќе постапуваш со твојата жена, стави се во позиција на татко, кој ќе ја ожени својата ќерка. Дали сакате нејзиниот сопруг да ја третира брутално? Не, не, не. Тогаш почнете да се однесувате со жените човечки на начин на кој сакате да биде третирана вашата ќерка.

Фејсбук статус