Научниците открија како да се предвиди полот на бебето

Утринската мачнина го штити детето од бактерии и вируси, додека чоколадото има позитивен ефект врз темпераментот на детето, а трудовитесе најчести во вечерните часови затоа што тогаш жените се најмирни.

Според народните верувања, ако стомакот е заоблен и висок за време на бременоста, тогаш жената очекува момче, а ако е широк и спуштен, ќе биде девојче.

Но, истражувањето на тим од реномирани светски научници од бритинаскиот универзитет Оксфорд потврдија дека големината на стомакот нема никаква врска со полот на детето, туку дека улогата ја играат градите. Бремените жени кои носат девојче имаат поголем обем на градите од оние кои носат момче за скоро два сантиметри.