Не дозволувај да си ги трошиш нервите за луѓе на кои единствена цел им е да провоцираат: 7 совети од силни жени

Седум совети од силни жени:

1. Не дозволувајте да ги трошите нервите од луѓе чија единствена цел е да ги испровоцираат другите, кои бесрамно напаѓаат во туѓите животи затоа што немаат што да прават со себе, па ги угнетуваат и малтретираат сите околу себе.

2. Чувајте го вашиот мир! Тие луѓе имаат некаква чудна лоша среќа со туѓите соништа затоа што не ги оствариле своите, па ќе се насочат кон туѓите и нема да дозволат да ги остварат своите. Луѓето се тие што едно мислат, друго кажуваат и друго прават, а тоа за нив е нешто сосема природно и нормално.

3. Не дозволувајте да ви ги повредат нервите луѓе кои не знаат да сонуваат, па се фокусираат на туѓите соништа, тоа се луѓето кои не ја гледаат магијата на убавиот момент, туку светот го гледаат како црна дупка.

4. Не дозволувајте тие луѓе да ви го уништат животот затоа што еден ден ќе се запрашате зошто го немавте тој реален живот сите тие години туку се задоволивте со помалку од она што го сакате и заслужувате, бидејќи таквите луѓе ве навикнуваа на сè што е далеку од сè што е убаво и вредно.

5. Не бидете нервозни, заобиколете ги! Слободата е прекрасен подарок, слободата да избереш каков ќе биде твојот пат, кој ќе биде твој придружник и каде ќе биде твојата цел. Сите оние кои ќе се обидат да ве спречат, да ве пренасочат или да ве свртат не заслужуваат да ги држат вашите мисли. Најдете ја целта на вашиот живот и следете го своето срце.

6. Научете да го цените вашето време бидејќи ќе сфатите дека најголемите крадци на нашето време не се луѓето кои ви ги земаат работите, туку оние кои бесмислено го трошат вашето време.

7. Кога ќе поставите цел - ќе работите напорно за да ја постигнете, ако не поставите цел - ќе работите напорно жалејќи се за нешто што можело да биде.

Извор: www.fazon.info