Обележани со среќа: Крстете го детето со некое од овие имиња

Имињата на силниот пол деновиве се многу разновидни. Со секоја измината година, се појавуваат сè повеќе трендови, повеќето од нив странски, влијаат врз родителите во изборот на името на своето дете. Разликата е во двата пола, но доколку го крстите детето со едно од овие имиња ќе бидете обележани со среќа.

Како ќе го крстите вашиот син, без разлика дали ќе го именувате по роднина или дали ќе бидете под влијание на трендовите, е во целост ваш избор, но ние ви предлагаме да посветите сериозно внимание на овие имиња за деца.

Адам - ​​ова хебрејско име значи „човек“ Се носи од десетици познати личности и актери и претскажува светла иднина за секој што го носи.

Дамјан - Името е поврзано со одлични умови и значи „понизност“. Тој се смета за покровител на здравствените работници.

Матеј - Ова име е вообичаено и го носат и десетици познати личности, вклучително и големи холивудски starsвезди. Тоа значи „Човек Господов“.

Лука - ова име е симбол на светлината. Тоа го носи и еден од писателите на големото евангелие, Свети Лука, за кого сите сме слушнале. Така биле именувани сликари и математичари, а нивните достигнувања се огромни.

Наум - е името на една од учениците на Кирил и Методиј. Името значи „утешител“.

Ефтим - лирските херои и патријарси го носеа ова име. Одбележаа одлични моменти во родната историја. Буквално, тоа значи „добронамерно“.