Овие работи ги прават мајките рано насабајле

Кафе? Ma какво кафе? Утрото е време кога мајките се најпродуктивни. Еве што тие треба да направат пред 9 часот наутро. 

- се будат, често сами, а некогаш и детето ги буди

- да подготват кафе често и со детето околу нозете

- ако имаат постари деца мораат да ги разбудат

- ги облекуваат децата и внимаваат на нив

- прават појадок

- се тушираат најбрзо на свет

- решаваат итни ситуации

- се чешлаат и брзо излегуваат 

- пакуваат ужина

- во исто време чистат повеќе работи

- паничат

- проверуваат дали имаат сѐ што им треба 

- ја пакуваат својата торба

- пијат кафе набрзина

- барем еднаш детето го прашуваат каде му е другиот чевел