Пет причини зошто да патувате во Париз во пролет

Со доаѓање на пролет време е да го испланирате вашето патување низ Европа. Кога ќе дојде пролетта може да посетите некој од туристичките градови.

Еве пет причини зошто да го посетите Париз во пролет.

Деновите се подолги

Во пролет деновите се подолги и може повеќе време да шетате низ улиците на градот и да уживате во сончевата светлина.


Атрактивните туристички центри затвораат подоцна

На пролет, работното време на туристичките центри е подолго. Ова значи дека можете да планирате посети секој ден.


Париз секогаш нуди изненадувања

Пролет е одлично време за да го испланирате вашиот одмор низ Европа во некој од туристичките метрополи.

Парковите расцветаа

Со доаѓањето на пролета во Париз, зелените подрачја во Париз се полни со вегетација. Досадната боја на зимата заминува во заборав, па може да прошетате низ прекрасни паркови на париската метропола.