Преку лето се менуваат „мејк ап“ правилата: Како правилно да се нашминкате за на плажа?

Сонце, море, топлина... шминкањето на плажа не е толку едноставно, бидејќи опасностите кои може да ти ја уништат шминката се закануваат од сите страни. Следи ги овие неколку правила и твојот „мејк ап“ и во овие екстремни услови ќе изгледа беспрекорно.

Не постои погрешно место и време за шминка. Додека на некои шминкањето за на плажа им е незамисливо, другите девојки сакаат и во вакви случаеви малку да се нашминкаат. И тоа е сосема во ред. Доколку си во вториот тип на девојки и се шминкаш пред одењето на плажа, овие трикови ќе ти го олеснат животот. 

Триковите прочитатјте ги на Хаштаг.мк