Ризикувај во љубовта за добиеш повеќе

Животот е ризик. Без разлика дали се работи за образование, работа, факт е дека секогаш постојат опции. Така е и во љубовта. Ова се пет работи во кои би требало да се ризикува. Кој не ризикува, не профитира! 

- Ризик дека ќе бидеш повредена: Секоја успешна врска почнува со отворен пристап. Значи, не треба да се создава ѕид помеѓу вас двајца. Што можеш да добиеш ако бидеш затворена? Да, можеш да бидеш повредена, но што сега? Поради љубовта вреди да се ризикува.

- Ризик да бидеш повредена пред да почне врската: Ти си control freak, никогаш ништо не пушташ да оди спонтано? Но кога вистинската љубов е во прашање, попушти малку конци! Љубовта има неверојатна моќ, но и терапевтско влијание на телото и душата.

- Ризик да ги запознаеме и неговите лоши страни: Кога е во прашање вистинската љубов, ние се обидуваме да ги покажеме нашите најдобри страни. Но, во некој момент филтрите попуштат. И ние сме луѓе! Го покажуваме вистинското јас, нашите предности и маани, но и нашите страни кои се неправедни и иритантни. Сепак, постои нешто прекрасно во љубовта: не сакаме некој зошто е: прекрасен, убав, послушен…туку поради повеќе нешта.

- Ризик дека ќе се разделите: Во љубовта сѐ е ризик, некогаш може да се успее, а некогаш баш и не. Кога таквата ситуација се случи, двајцата тешко ќе задржите ладна глава. Но, ако сте разумни и сфаќате дека е време да излезете од врската која веќе не е добра, едноставно се разделувате. Можеби звучи грубо, но факт е дека е обидовте. А тоа што не одело, не сте вие виновни…Таков е животот.

- Ризик дека туѓата среќа ја ставаш пред својата: Ајде на момент да ги симнеме тие розеви наочари, за голема љубов е потребен компромис. Не си повеќе сама на себе главна, мора на некои работи да се приспособиш, па така и на неговите желби. Но, не премногу, не би смеела во целата таа љубовна приказна да се изгубиш – себе. Тој ќе знае дека ја има твојата поддршка, но не целосно. Одете кон добра цел за да станете power couple“!