„Родителите ме тепаа кога бев мала: Пејачката Катарина Живковиќ изненади со изјавата за воспитувањето деца

Катарина Живковиќ е целосно искрена за воспитувањето на децата, положбата на жената во бракот и мажите

Пејачката Катарина Живковиќ откри дека родителите ја тепале кога била мала, но дека ништо не и недостига. Таа тврди дека денес е тешко да се контролираат децата и дека во некои случаи „излегол ќотек од рајот“:

- Ме тепаа кога бев малa и ништо не ми фали! Во некои случаи, тепањето доаѓало од рајот. Овие времиња се многу незгодни поради телефоните и социјалните мрежи, па децата тешко се контролираат. Родителите прво да ги казнат со одземање на мобилните телефони, а ако тоа не помогне, тогаш да ги тепаат – започна приказната за „Информер“.

View this post on Instagram

A post shared by Katarina Zivkovic (@katarina_zivkovic_official)За тоа кој повеќе лаже, мажи или жени, таа рече:

- Дури и жените не се секогаш искрени, но кај нас лесно се забележува. Почесто лажеме за мали нешта, а мажите за големи работи - верува Катарина.

Таа верува дека бракот во кој жената заработува повеќе од мажот може да преживее:

- Секако дека може! Важно е луѓето да се сакаат, а не кој колку пари има. Меѓутоа, кога жената е успешна и богата, мажот може да се чувствува инфериорен.

Како што вели, денес жените имаат се помалку време, па не мора нужно да бидат домаќинки:

- Жената не мора да биде домаќинка бидејќи живееме во 21 век! Ако мажот очекува жената да биде одлична готвачка и домаќинка, а таа се согласи со тоа, тоа е нивна работа. Жените се помалку готват затоа што немаат време, а можат се да нарачаат. Кога ќе се омажам и ќе станам мајка, ќе научам да готвам. За некој да ужива во подготовката на храната, мора да ја сака. Ништо не треба да се прави со сила - заклучува таа за споменатиот медиум.