Што мислат мажите кога ќе видат жена со црвен кармин

Црвената боја се смета за агресивна и предизвикувачка. И жените и мажите имаат различни ставови за шминката.

Што мислат мажите за црвениот кармин?

Голем број членови на посилниот пол веруваат дека дамите кои користат појака шминка го прават тоа за да привлечат внимание кон себе. Постои уште еден концепт - црвениот кармин не изгледа соодветно во секојдневниот живот и треба да се користи само за специјални настани или состаноци.

Сето ова е сосема погрешно, но во голема мера го објаснува однесувањето на некои мажи кои сметаат дека црвениот кармин е повик за интеракција. „Таа ставила јака шминка - очигледно бара партнер и флертува!“, мислаат  тие.

Друга категорија мажи се рамнодушни кон нијансите на боја на шминка и мислат дека најважно е девојчето да иима харизма. Ако црвениот кармин и стои убаво, тогаш мажот дефинитивно ќе ја забележи нејзината убавина, затоа што со вистинската боја, жените можат да бидат неодоливи.

Таквите мажи, гледајќи во добро нашминкана дама, би рекол: "Таа има стил, таа знае што и стои добро и знае како да го истакне истото. Дефинитивно има вкус и изгледа прекрасно!".

Многу мажи ја гледаат јаката шминка како знак на доверба.

Дама со црвен кармин навистина изгледа самоуверено во себе.

Меѓутоа, ако црвената боја не и одговара на една дама, мажите веднаш ќе помислат дека таа или се преправа дека е друга или нема вкус.

Но, има и мажи кои не забележуваат промена на фризурата или новата шминка. После прашањето: Што мислиш за црвениот кармин, тие се изненадени и се фатени во небрано, не забележале.

Секој се оценува себеси и другите по различен начин. Не е можно да се биде совршен и убав за секого, затоа што во толпата сигурно ќе се најдат критичари.

Важно е да запомните дека не треба да ги следите мислењата на другите и ако сакате да ставите црвен кармин на усните денес, имате право да го сторите тоа!