СКОПЈАНИ ЈАДАТ НАЈСКАПО МЕСО ВО МАКЕДОНИЈА: Големи разлики во цените на храната од град во град

Цените на храната остануваат и понаму во фокусот на граѓните, што се должи и на поскапувањето и на фактот оти најголем дел од платите на работниците во земјава одат на покривање на основните трошоци, меѓу кои е и храната.

Државниот завод за статистика го објави најновиот месечен билтен во кој се опфатени и цените на основните прехранбени производи по градови во Македонија. Брз преглед на цените покажува дека иако сме мала земја има големи разлики меѓу цените на истите производи во различни градови.

Повеќе прочитајте на Фактор.