„Спиев на метален кревет во соба со повеќе од 20 луѓе“: Сузана Јовановиќ почувствувала чудо во манастирот Острог, но никогаш не сакаше да зборува за тоа


Пејачката Сузана Јовановиќ е во хармоничен брак со Саша Поповиќ, а за нивната приватност не се знае многу

Тие живеат лесен живот, а таа никогаш не си дозволи да се препуши на површни работи, туку го негува својот дух и се труди да биде најдобрата можна личност.

- Секогаш се трудев да бидам човек и како што се вели во сите наши молитви, да бидеме луѓе и што не го сакаме за себе, за другите, не ни размислуваме, а камоли да правиме, на тоа се држам – изјави пејачката.

Иако малкумина знаат дека Сузана е длабоко посветена на религијата, а неодамна откри што чувствувала кога го посетила манастирот Острог.

- Не сакам да зборувам за тоа, бидејќи тоа е интимно и нешто многу свето за мене. Сакам да посетувам манастири и свети места. Речиси бев во Острошкиот манастир кај Свети Василиј Острошки и првпат спиев таков дом. Морам да ви кажам дека креветите се војнички, метални, а душекот е тенок. Во собата бевме над 20 луѓе, јас легнав таа вечер и спиев како во хотел со седум ѕвездички. Бевме опкружени со некоја посебна енергија, ништо не ни пречеше – изјави таа за Гранд, а потоа додаде:

- Верувам дека ништо не е случајно и дека сè се случува со причина. Кога човек има верба во себе, добиваш некоја натчовечка сила, затоа верувам дека сСвети Василиј и Исус Христос се свети, а ние сме само луѓе од крв и месо.