Точната вистина за богатството на Драгана Мирковиќ и Тони! Странци откриле сѐ-Многу се моќни, а милиони им доаѓаат на повеќе начини

Драгана Мирковиќ е една од најуспешните и најпопуларни пејачки во регионот, но и една од најбогатите. Сепак, таа никогаш не го истакнува тоа, ниту се покажува во нејзиното однесување.

Драгана Мирковиќ заедно со сѐ уште легалниот сопруг Тони Бијелиќ, со кој ужива 23 години и на кого му подари две деца - ќерката Мануела и синот Марко, направи големо богатство. Освен големите хитови, тој поседува и луксузен замок во Виена кој има посебно културно-историско значење и кој наводно чинел 50.000.000 евра.

Нејзиното име често можете да го видите меѓу најмоќните луѓе во светот. Нејзиното богатство е предмет на дискусија на бројни странски сајтови кои го проценуваат богатството на познатите. А кога ќе погледнете што работи пејачката и со што располага, ќе го добиете одговорот што и донесе милиони и милиони евра.

Една од приходите секако е нејзината музичка кариера која ја започна во осумдесеттите, а до 2017 година издаде дури 21 албум и на нив бројни хитови за сите времиња. Кога станува збор за YouTube, Драгана има и свој забележителен простор на YouTube. Таа достигна 100.000 следбеници, а потоа ја надмина таа бројка. Не сметајќи ги трошоците за интернет услугите, обожавателите можат бесплатно да пристапат до нејзината музика, а како што можеме да видиме на нејзиниот официјален канал, нејзините музички спотови и снимки од концерти привлекуваат рекламни компании, што и носи значителен профит.

Сепак, многу позначајни извори на приход се оние создадени од заедничките деловни потези на неа и нејзиниот сопруг Тони Бјелиќ. На прво место, тоа е телевизијата „ДМ САТ“, комерцијален ТВ канал на чело со пејачката и ги носи иницијалите на нејзиното име и презиме.

Кабелската и сателитската телевизија е основана од Драгана и Тони во 2005 година во Пожаревац. Тие брзо стигнаа до листата на најгледани канали, борејќи се за престижно место во морето на комерцијални телевизиски станици. Зад себе веќе имаат повеќе од 13 години успешна работа, а популарноста на Драгана несомнено придонесе за популарноста на „ДМ САТ“.

Клучот за богатството на Драгана, според најновата проценка на веб-страницата „Net Worth Celebrities“ е 100 милиони долари, е компанија за продажба на луксузни автомобили, можеби. Меѓу клиентите има и голем број нејзини колешки, а пред неколку години Лепа Брена и Слободан Живојиновиќ купија свој „примерок“ од автомобил за 150.000 евра, додека синот на Драгана неодамна се пофали со еден чија цена оди и до 400.000 евра.