ВИДЕО: Добрите дела најдобро се плетат кога сме заедно – Запознајте го одблиску овој несекојдневен плетачки клуб

Кој вика дека луѓето од различни генерации не може да бидат и блиски пријатели.  Илинка Русевска и  Александра Стефановска и покрај возрасната разлика ги спојува желбата да направат нешто повеќе за заедницата. Двете се здружиле преку иницијативата „Плетени коцки“, преку која се дружат, но и заеднички ја совладуваат вештината на плетење, креирајќи вистински ремек дела, од чија продажба собираат средства за потоа да ги донираат онаму каде се најпотребни.

Погледнете го видеото за овој инспиративен клуб во чие име Скопско со гордост наздравува, а доколку имате да ни раскажете некоја слична ваква инцијатива од вашето опкружување, Скопско со задоволство ќе ја слушне и прераскаже.  Затоа што... Заедно и се е можно!

Затоа што... Заедно и се е можно!