Вљуби се во некој кој прави да се чувствуваш безбедна

Најдете човек кој што нема да ви симнува ѕвезди, туку ќе ве прави да се чувствувате безбедно. 

Безбедноста не е затвор. Не следете ја идејата дека љубовта мора да биде луда, дива и да ве тера да правите глупости. Дури и ако не сте постари од 16 години.

Доцни вечери, поминати непроспиени ноќи во клубовите. Мирна петочна вечер, завршува со викенд на море. Дали е тоа вистинска љубов? Да, секој ден е поинаков и возбудлив, но ајде да се соочиме со тоа - толку е проклето заморно. 

Внимание и опсесија. Дали е тоа вистинска љубов? Треперот за функционирање со партнерот како целина е нешто кратковидо и задушувачко. И тоа дефинитивно не вреди за драма. 

 Љубовта треба да биде лесна! Не дозволувајте некој да ве убедува дека треба да изгледа обратно. 

 Затоа, вљубете се во некој што не ви носи цвеќиња,но не те тера и да го чекаш. Кој ти помага да ги спознаеш демоните и потоа те тера да се збогуваш со нив.

Вљуби се во некој со кој што не сонувате за песочни замоци до небото, но правите планови за дом полн со деца. Вљуби се во некого кој ќе биде таму кога ќе се вратиш дома. Вљуби се во кој нема да те натера да кинеш маргаритки, за да видиш дали те сака, бидејќи тој ќе го повторува тоа секој ден. Вљуби се во него, дури и да ти изгледа досаден. Бидејќи љубовта може и треба да биде лесна.