Жената сине мора да биде пред мајката! Таа ќе ти роди деца: Писмо до сите свекрви

Сакаш да даваш совети што никој не ги побарал од тебе. Секогаш ги знаеш работите најдобро! И ти имаш родено дете. Сега остави ме на мира. Јас сум мајка! Јас!

Го научив моето дете да го држам во раце, затоа што не можев да го гледам како се бори со грчевите! Спие со нас затоа што така сакам! Кога нешто го повредува, ме бара мене и мојата прегратка! И јас ќе бидам тука!

Кога ништо не го боли, тој е во креветчето. Постојат фази кога сака да спие на моите гради, не на градите на твојот син, туку на моите. И јас сум овде. Мојот син почна да лази кога сакаше, твоето дете не го сторило истото, било понапредно но со моето не е така и остави го да лази.

Кога ќе ја удри главата, земам здив и чекам. Ако плаче, јас скокам, ако не, тогаш ништо. Јас го сакам најмногу на светот и правам многу работи за него, но исто така не сакам да биде слаб човек.

Имам обврска кон женскиот пол да го сочувам и да одгледам и воспитам во маж кој ќе се грижи за своето семејство и неговата сопруга; маж кој нема да биде спречен да стори нешто за својата сопруга; на кого жената ќе му биде на прво место!

Јас сум мајка на момче и велам - да, жената, сине, мора да биде пред мајка ти! Таа ќе ги роди твоите деца.

Извор: ohnamama.bg

Мажот ми страда: По мала кавга, свекрвата повеќе не сака да слушне за нас, што да направам?