Ана Бунтеска: Денес пиле...денес

Не ми е мене гајле

 За жените со кои си бил 

Ниту пак гајле берам

 За оние на кои сега им се смешкаш

 И ич не те мислам

 Дал по цели ноќи писма им везиш

 Или дал тие ококорени по тебе се

 Не ми е гајле 

И пет пари не давам

 Дал поубај од мене се

 И тела совршени дал имаат

 Дал накитени ти шетаат 

Ил на високи потпетици тропкаат

 Мене драги мој минатото твое 

Колку ланскиот снег ми значи 

А и дал џебот полн пари ти е

 Ниту пак облеката ти ја мислам 

Дал скапо те чини 

И каква етикета има 

Мене гајле ми е 

Зад градите што ти чука 

И во глата шо ти се раѓа

 И берам гајле душата за што ти пати

 И дал лоши мисли имаш

 Или ти цутат убајни

 Мене пиле ми тежи 

Дал денот во смеа ќе ти мини 

И дали ко ќе вдишиш 

Љубов знајш да издишиш

 Гајле берам дал она шо ти давам 

Можиш со чест да го примиш 

И со внимание да го погалиш

 Дал прва мисла во денот сум ти

 И ко заспиваш дал умот кај мене ти оди

 Не ми е грижата за она што вчера било 

Ниту за она што утре ќе биди

 Дур си тука 

И дур тука сум 

До тебе 

До себе 

До нас

 Денес пиле...денес 


За Женски Магазин, Ана Бунтеска

Последната песна на Ана Бунтеска ја имате ТУКА