Драган Таневски ѝ посвети порака на сопругата Гордана: „33 години од нашиот прв бакнеж … и што да кажам друго освен …“

Еден од најпознатите писатели кај нас, кој важи за миленик е на илјадници жени, и „учител“ на многу мажи, кои како прирачник ја користат неговата поезија во која е опишана суштината на животот, љубовта, среќата, тагата, Драган Таневски одбележа цели 33 од првиот бакнеж со сопругата Гордана.

Тој на креативен начин и со многу љубов и посвети порака на својата сакана:

„33 години од нашиот прв бакнеж … и што да кажам друго освен – сакам уште!


Нека се множат!