(ФОТО) Има три деца од претходниот брак: Бриџит Макрон во младоста

Бриџит е најмалото дете во семејството. Нејзиниот татко водел сопствен бизнис со чоколади, со кој сè уште заработува многу пари.

Таа била слободна девојка, секогаш ги добивала најдобрите аутфити од нејзините родители.

На 20-годишна возраст, без претерување, Бриџит била една од најпосакувани сопруги во нејзиниот роден град. На 21 година, се омажила за банкар, со кој добила три деца.

Бриџит стана професорка и често ги менувала своите работните места, сè додека Емануел Макрон не станал нејзин ученик во училиштето на Амиенс. Тој јасно и ја осветлил нејзината сива дневна рутина. Неговите родители биле доста лути кога дознале за врската на неговиот син, па наскоро бил испратен да студира во друг град, но тоа не ја влошила неговата врска со Бриџит.

Бриџит не можела долго време да го претстави Емануел на својот сопруг, иако тоа му пречело на сегашниот Француски претседател, тој никогаш јавно не зборувал за тоа.

Со текот на времето, Макрон беше добро прифатен во големото семејство на Бриџит. Нејзините деца и внуци се добро прилагодени на сегашниот претседател на Франција, додека самата Бриџит, е прифатена како прва дама и за нејзината возраст, таа изгледа прилично добро.