(ФОТО) Лето сред есен: Минт боја за најубава модна инспирација

Минт бојата важи за една од најнежните нијанси на зелената, но и за една од најубавите бои генерално.

Тоа е вистинската боја на сонцето, пролетта, летото и морето, бојата поради која едвај чекаме да поминат ладните месеци, но се чини дека познатите дами решија се уште да не је пуштат оваа боја во зимски заборав!

Некои од нив се славната креаторка Викторија Бекам и првата дама на Америка, Меланија Трамп, кои се одлучија за минт боја, и сега кога официјално започна есента.

Сепак не се единствени, скоро сите трендсетерки ја носат оваа најубава нијанса на најпопуларната боја оваа есен.