ИВОНА: Значење на името и какви се оние кои го носат

Името Ивона е со германско потекло, а превод на името е зимзеленото дрво тиса. 

Нумеролошката вредност за името Ивона е 2. Личностите по име Ивона се благи, нежни и мирни по природа.Тие имаат смирувачки ефект врз околината и секогаш се полни со зборови на утеха за другите.Оваа бројка најмногу носи успех во приватниот живот.