Изглед, полни усни, висина: Карактеристики кои децата ги наследуваат исклучиво од татковците

Додека го чекате раѓањето на вашето прво дете, замислувате како ќе оди, ќе зборува или ќе изгледа. За среќа, науката може да даде одговори на многу од овие прашања. Постојат одредени карактеристики што децата ги наследуваат почесто од своите татковци отколку од нивните мајки.

Изглед

Во однос на изгледот, детето наследува 60 проценти од гените на таткото, во споредба со 40 проценти од мајката. Ова значи дека детето може да наследи некои забележливи карактеристики од таткото.

Висина

Физичкиот изглед е главно резултат на гените на таткото. Ако таткото е висок, голема е веројатноста дека и детето ќе биде исто така. Децата кои имаат ниски мајки и високи татковци се генерално повисоки.

Дентална структура

Структурата на забите е претежно наследена од таткото. Ако таткото има квалитетни, силни заби кои ретко се расипуваат, постои голема шанса и детето да ги има.

Прсти

Не е невообичаено татковците и децата да имаат слични прсти, особено на нозете.

Раце

Ако таткото е деснак, а мајката левак и обратно, детето најмногу ќе ја наследи карактеристиката на неговиот татко.

Стил на спиење

Која поза ќе ја заземе детето во текот на спиењето исто така е можно да се заклучи ако едноставно се погледне како спие неговиот татко.

Дупки во образите

Дали сте за вљубени во дупките што се појавуваат во образите на вашиот партнер кога тој се насмевнува? Постои голема шанса и детето да ги има.

Полни усни

Бебињата често имаат полни усни, кои со текот на времето можат да станат потенки. Ова се смета за доминантна одлика што децата ја наследуваат почесто од татковците.Извор: krstarica.com

Фото: freeoik.com