Како изгледа денес: Легендарната Лола од „Среќни луѓе“ открива и зошто не се појавува во јавност

На легендарната Лола од серијата „Среќни луѓе“ сè уште и нудат улоги, но ...

Актерката Злата Нуманагиќ за порталот „Блиц“ отрива дека и денес и нудат многу улоги, но поголемиот број од нив ги одбива бидејќи, како што вели, хонорарите се навредливи и смета дека не го заслужила тоа.

Злата не крие дека не ѝ се допаѓаат денешните серии, затоа што тие пропагираат многу криминал, но се согласува дека секој се слика себеси со тема што му одговара.

- Секоја серија го следи своето време. Криминалот не беше толку развиен и не беше вмешан во сите социјални пори. Погледнете колку насилство има во тие серии, колку вознемирувачки сцени има. Мора да научиме да живееме со тоа, затоа што времето е потешко и луѓето се посурови. Мене ми е навистина жал за само една работа, што ние правевме една епизода пет дена од фантастичната серија која имаше и проби. Денес, наместо пет дена, имате пет часа во кои е снимена една цела епизода. Тоа не може да донесе квалитет. Денешните серии го немаат она што го имаше тогаш РТС, што поставија стандарди. Не зборувам за сите серии, со некои исклучоци, но многумина беа снимени како аматерски работи - вели актерката искрено за „Блиц“ и додава дека порано добивала трипати повисоки хонорари отколку денес.

- Добивав три пати поголем хонорар отколку денес. За среќа, „Среќни луѓе“ е една од последните работни места од кое добивам пари за повторно емитување. Тоа беа договори за авторски права во кои мојот син, кога ќе го напуштам овој свет, ќе има право на одреден процент од тие авторски права за неколку години. Тогаш, ја заменив Тања Бошковиќ по 25 епизоди, тоа беше рударска работа, но исто така бев и добро платена. Денес ми нудат многу работа, но јас одбивам затоа што хонорарите се навредливи. Не мора да работам за пари, сакам да работам за да сработам. Подобро би било тие да ми кажат еве еден денар сработи го, отколку да ми дадат 50 или 150 евра, онолку колку што ми нудат. Не заслужив да бидам навредена така - вели Злата, која се осврна и на анегдотата со актерката Радмила Савичевиќ, со која глумеше заедно во серијалот „Среќни луѓе“.Извор: glossy.rs