Книга на денот: „Пустинско рандеву“ од Снежана Крстеска - Стојковиќ

Инспириран од неколку неповрзани вистински животи судбини и реални настани, романот Пустинско рандеву ја опишува макотрпната потрага на една жена по своето вистинско потекло.

Мрачни тајни и судбини на агенти и шпиони кои живеат криејќи го својот идентитет, но, и покрај сè, не се имуни на вистинска и голема љубов, за која се подготвени да го жртвуваат сопствениот живот.