Мамо, добив: Ана Бунтеска, мајка на тинејџерка која не се срами од својата менструација

Аргентина, или Нина како што ја нарекуваме растеше како по учебник. Отсекогаш сме имале рамноправен однос, дури и кога беше многу мала за да разбере што значи тоа. Како двочлено семејство, функционираме на ниво мајка-ќерка-другарки. Иако не зборуваше скоро до својата 3-та година, сега е невидена дрдорка која не само што сака да раскажува, туку и прашува се’ што ја интересира. Во семејството немаме табу теми, почнувајќи од разводот со нејзиниот татко, па се’ до оние теми како што се: како се прават деца или што е хомосексуалност. Една од најважните заложби ми беше (и ми е) да одраснам човек кој ќе биде без предрасуди, информиран и да мисли со своја глава.


ЦЕЛАТА КОЛУМНА НА ХАШТАГ.МК