„За моите принципи тврдеа дека се премногу конзервативни, но токму тие сакам да ги пренесам на моето дете“: Јелена Томашевиќ искрено за семејството

Поп-ѕвездата Јелена Томашевиќ вели дека не било секогаш лесно да се помине животот со традиционални животни принципи, туку дека се водела по нив и дека тоа би сакала да и го пренесе на ќерката Нина.

На нејзиниот препознатлив начин, со многу емоции, поп-ѕвездата Јелена Томашевиќ неодамна го објави албумот „Искрена“. Таа долго време работи на овој студиски проект, а на прашањето дали се исплати да се издаваат албуми денес, Јелена одговара:

- Во денешно време секако е привилегија да се занимаваме со овој бизнис онака како што сакаме, без да се додворуваат на актуелните случувања. Песните од албумот „Искрена“ беа внимателно избрани за сите оние кои со години ја следат мојата работа, а интересно ми е што секој има различен фаворит меѓу песните. Им благодарам на сите мои прекрасни колеги и пријатели кои придонесоа овој албум да звучи автентично.

Ја напишавте песната „Нема те“. Песната е обоена со емоции. Кога ги напишавте овие зборови, кои се стиховите што ги пренесете од вашиот приватен живот?

И после толку години во браксоактерот Иван Босиљчиќ, Јелена наутро му вели „Добро утро љубов“. „ Речиси секогаш прв станувам наутро и тој ни посакувам добро утро на Иван и Нина.

Отсекогаш ги земала предвид туѓите чувства, се обидува да го каже она што го мислам без да ја повреди личноста со која комуницира.

„Секогаш треба да изберете начин, можете да кажете што било без да понижувате никого. Секако, тука е и тајмингот, дали ќе оцениме дека е вистинско време за отворен разговор. Ако не, тогаш нема ни да бидеме сфатени како што треба“.

Најгорда во животот е на сопругот, ќерката Нина и бракот.

„Сите тројца заедно. Благодарен сум на Бога за се. Не беше секогаш лесно да се помине животот со традиционалните животни принципи (за кои многумина тврдеа дека се премногу конзервативни), но важно е дека бев во склад со себе и трпелива. Сега кога ќе погледнам наназад, сфаќам дека тоа се животни вредности кои би сакал да му ги пренесам на моето дете“.

Јелена Томашевиќ е една од ретките српски пејачки на која и успеа музичка кариера без скандали, таа вели дека не сака да биде дел од тие скандали.

„Мислам дека се е прашање на одлука. И ништо не е за осуда. Има светски ѕвезди кои својата кариера ја граделе на скандали и се целосно во склад со себе. Мојот пат беше поинаков, ми се допаѓа кога зборуваат за моите песни, концерти, гостувања, не би се чувствувал добро во скандалозни ситуации. Затоа е прифатено од луѓето, затоа што е на линија со мене“.

Фото: Инстаграм
Извор: Blic.rs