Не плачи, не си сама: Бајага ѝ напиша песна на храбрата Милена Радуловиќ

Фото: ATA Images/Antonio Ahel/Stefan Tomašević

Милена Радуловиќ храбро проговори и зборуваше јавно за злоупотребата што ја доживеала од наставникот и сопственик на сега озлогласената школа за глума, Мирослав Мика Алексиќ. Бројни колеги и јавноста ѝ дадоа огромна поддршка, а Момчило Бајагиќ Бајага и Бранко Ѓуриќ се одлучија да го сторат истото со песната наречена „Не си сама“.

- Не си сама додека ова е меѓу нас. Не си сам, дојди со нас, не си сама. Сакам да ја вратиш насмевката на тоа твое убаво лице. Можеш да го издржиш сето тоа, само слушај ме и не плачи - гласи еден дел од песната, за чиј текст е одговорен Бајага.

Популарниот Ѓуро го отпеа со неговиот бенд „Бомбај Штампа“