НИШТО ОД НАМАЛУВАЊЕТО НА КАМАТИТЕ? Еве кои се причините

Најголема закана за потенцијалното намалување на каматните стапки во еврозоната се тензиите на Блискиот Исток, изјави Роберт Холцман, член на одборот на директори на Европската централна банка (ЕЦБ).

„Во оваа фаза, мислам дека најголемата закана е геополитиката, бидејќи видовме што се случи на Блискиот Исток“, изјави Холцман за Си-Ен-Ен на маргините на пролетниот состанок на Меѓународниот монетарен фонд во Вашингтон.

Детали на фактор.мк