„Ноншалантно ти плукаат в лице“: Анѓелка Прпиќ откри низ што поминала за време на разводот – ја нарекувале распуштеница

Актерката Анѓелка Прпиќ се отвори и проговори низ со ште поминала за време на разводот со Дариј Прпиќ.

Како што истакна актерката во таа прилика, почувствувала дека луѓето ја сожалуваат поради пропаѓањето на нејзиниот брак.

- Се сеќавам кога се разведов, луѓето те сожалуваат попатно, а потоа од тебе очекуваат дека, ако не изгледаш како да ти е најдобриот момент во животот – тогаш зашто воопшто се разведував. Како да немам право свој момент на затварање во себе. Треба да го најдеш своето ново јас, што и да е – изглед, начин, глас … Дали сакам да одам по кафеани или сакам да седам дома, да читам книга тоа е моја работа … Страшно. Луѓето лесно етикетираат. Луѓето сакаат да кажат што им падне на ум без да размислат дали личноста спроти нив, онака ноншалантно да плукнат в лице. Ја апсорбирам туѓата енергија, расположение – изјави Анѓелка во емисијата „Културно“.

Актерката неодамна зборуваше и за тоа како најчесто се оценуваат жените како неа.

- Зошто јас сум распуштеница, а разведен маж не е распуштенско него човек со две деца? – праша водителката.

- И сите сакаат да ги гледаат во паркот како си играат со своите деца, прекрасна слика. Не е само таа тема, што е тоа „второродка“? Има момци кои се генијални родители, тоа можам да го кажам за мојот сопруг. Тој е толку посветен татко, иако не можам да кажам дека сите се добри по два часа, но зошто тие го немаат тој гаден и грд епитет. А од друга страна, кога велиш швалер, некако е убаво, но швалерка е тоа веќе не е – изјави неодамна Анѓелка за радио „С1“, пишува Блиц.

Фото:инстаграм