Овие 12 работи децата ги наследуваат од таткото

Карактерот, болестите, но и физичките карактеристики децата ги наследуваат од родителите. 

Ако таткото има темна боја на очи, големи се шансите и децата да имаат таква боја. 

Од гените кои детето ги влече од таткото за 50% се зголемуваат шансите за срцева болест. 

Полните усни обично ги наследуваат од татковците. 

За височината на детето пресудна улога има таткото. 

Истото важи и за структурата на косата. 

Постариот татко влијае и на појавата на ментални болести кај детето. 

Иако научно не е докажано, сепак смислата за хумор исто така е наследена од татковците. 

Тука спаѓаат и навиките како детето ќе спие, и тие навики остануваат за цел живот. 

Машките гени се поврзани и со здравјето на забите. 

Мажите кои се зачнати со медицинска помош имаат помала плодност од другите. 

Мажот го одредува полот на детето. 

Се верува дека малите дупчиња на лицето, ако веќе ги имаат децата  се наследуваат од таткото.