Писмо до идните снаи: Како мајка на три момчиња допре до жените ширум светот

Некој неодамна ме праша со какви луѓе сакам да растат моите синови. Јас размислувам за тоа секој ден. Иако ги чувам своите синови и гледам бебиња, јас не воспитувам бебиња. Воспитувам луѓе. Луѓе кои еден ден ќе се надеваат да станат татковци и сопрузи. Една од најважните постојни улоги. Мојата работа, како нивна мајка, е да ги воспитам со вештини потребни за да излезат во светот и добро да ги извршуваат овие улоги. Секој ден кога сум со овие момци, јас сум посветена на оваа одговорност.

Значи ... За моите идни снаи. Имам неколку работи што сакам да им ги кажам. Ова можеби не опфаќа сè, но за среќа имаме некое време. Сè уште не ве познавам, но веќе ве сакам. Ве сакам многу затоа што еден ден ќе ги сакате моите синови. И тие ќе ви ја вратат таа љубов.

Ќе дојде денот кога едно од овие лепливи, неуредни, смотани момчиња ќе биде твое. Тој секогаш ќе биде мој, но вие ќе го заземете моето место на многу начини.

Еден ден твојата рака ќе ја замени мојата. Твоите очи ќе бидат неговиот мир и твоето срце ќе биде неговиот дом. Ќе те бакне за добра ноќ. Ќе ги сподели неговите соништа со тебе. Ќе го утешиш кога ќе се плаши. Ќе го држиш неговото срце. Еден ден, драги мои, ќе бидете вие.

Отсекогаш мислев дека ќе добијам ќерка. Сега знам дека тоа ќе бидете вие. Сакам да знаете дека се молам за вас секој ден, исто како што се молам за моите синови. Ве молам да бидете ценети, задоволни и почитувани. Убедена сум и верувам во тоа. Ве молам прво да се сакате себе си, бидејќи без оваа силна љубов нема да бидете толку подготвени да ги сакате другите успешно. Ве молам, не заборавајте секој ден да покажувате каков подарок сте. Ве молам, ако луѓето околу вас некако ја промашат оваа порака, секогаш знајте дека кога Бог ќе ве погледне, ги гледа неговите принцези. Ги учам моите синови да ве гледаат на ист начин.

Ве молам, разберете ја вашата вредност и почитувајте се, но почитувајте ги и другите. Ве молиме, не плашете се да споделите гласно. На мажите им треба да разговарате со нив. Сакам да знаете дека иако ќе направам многу грешки, јас сум посветена на одгледувањето на моите синови за да ве почитуваат. Но, не можам да ги оправдам нивните недостатоци. Мојата мајка ме научи на тоа. Тие се само луѓе. Тие имаат свои необичности и особености. Ќе ги разберете овие работи еден ден и тогаш ќе ги знаете подобро од кој било друг во светот. Дајте им слобода и тие ќе ви го дадат истото.


Ве молам водете се едни со други и охрабрувајте се да бидете уште подобри заедно отколку што сте биле сами. Ветувам дека ќе ве пуштам внатре. Да ги споделам моите тајни и знаења за нив, за да можете да ги сакате уште повеќе. Кога ќе дојде време, тие ќе ви веруваат со своето срце, исто како што ќе им верувате и вие на нив. Јас не ја сфаќам лесно оваа размена на срце. Ги учам да ја разберат вредноста на женското срце.

Не сакам моите синови да бидат оние што ќе ви ги кршат срцата. Исто така, сакам да запомните дека тие не можат да бидат тие што ќе го излечат. Повторно, само Господ може да го стори тоа. Ќе ги научам да ја разберат вашата вредност. Да ве почитуваат. Се обидувам да ги едуцирам моите момчиња на таков начин што тие ќе научат да бидат силни, но сепак ранливи. Смели, но скромни. Храбари и бестрашни, но без страв од барање помош. Дека тие се лидери, но да знаат да следат. Ги замолувам добро да ве водат и да ја разберат честа да се биде во оваа улога.

Се молам тие целосно да ја разберат улогата на човекот и да го живеат својот живот со чест, смирение, искреност, вера и хумор. Се молам да ги следат своите соништа и страсти и да ве вклучат во нив. Јас исто така се молам за тебе. Јас сум посветена да ги учам моите синови да бидат независни и никогаш да не гледаат на тебе како сурогат за нивната мајка. Ветувам дека ќе ги воспитам на таков начин што секогаш ќе се сеќаваат дека си нечија ќерка.

Се молам вашата љубов кон моите синови да расте со секој изминат ден. Се надевам дека ќе го градете вашиот заеднички живот и никогаш не заборавајте како е изграден тој живот. Бидете силни заедно. Ќе си бидете потребни еден на друг во овој живот. Поддржувајте се еден со друг. Сакајте се. Бучавата на светот ќе биде силна. Нема секогаш да биде лесно.

Може да има денови кога ќе ги погледнете и размислите за секоја одлука што ќе ја донесете. Во овие моменти, ве замолувам да се вратите на она што го градевте заедно и да се сетите зошто сте одбрале да го градите вашиот живот еден до друг.

Ви ветувам дека ќе ги учам на овие работи синовите секој ден. Ќе го посеам семето на љубовта во нивните срца. Ветувам дека ќе им покажам како да се грижат за себе. Како да се мие и како се готви, но никогаш да не очекувате дека ќе го направи сето ова. Ветувам дека ќе ја охрабрам нивната чувствителност додека ја фалам нивната сила. Научете ги како да бидат отворени и да се држат до своите зборови. Ветувам дека ќе ги научам како да се однесуваат кон вас. Да ве сакаат.

 Имаме многу години пред да се сретнеме. Но, секој ден од сега и тогаш ќе се молам за вас. Јас ќе ве сакам. И кога ќе ве запознаам, ќе ве сакам уште повеќе отколку сега. Затоа што ќе ги сакате моите синови. И ќе станете мои ќерки.Можеби ќе ве интересира:

Дали сте подготвени за второ дете: Одлуката понекогаш не е лесна