,

Покрај петте биолошки деца, посвоија уште седум дечиња чии родители загинале во сообраќајна несреќа

Кога Пем Вилис ги виде вестите за седум мали деца на кои им е потребен дом, веднаш знаеше дека таа ќе им обезбеди дом.

Пем Вилис дознала дека децата се во згрижувачки семејства повеќе од една година, откако нивните родители загинале во сообраќајна несреќа.

Децата биле на возраст од 1 до 12 години. Пем (50) и нејзиниот сопруг Гери, кои веќе имаат пет биолошки, возрасни деца, изјавија дека веднаш размислувале за посвојување.

"Мислев дека Гери ќе рече дека сум луда - се подготвувавме за пензија. Длабоко во себе знаев дека овие деца се за нас. Ако не ги посвоиме ние, тогаш кој?" - рече Пем.

„Не можам да си објаснам, само знаев дека тие се мои деца“, рече Пем.

View this post on Instagram

A post shared by Pam Willis (@second.chance.7)


Иако децата добија многу повици за посвојување, Пем и Гери беа среќниците каде што беа сместени децата.
Парот призна дека било тешко да се поврзат посвоените деца со биолошките, но дека успеале.

*Сите 12 деца заедно со родителите

"На децата им беше тешко. На пример, постарата Руби немаше време да биде дете, таа мораше да игра мајчина фигура за децата. Еднаш, седумгодишно момче влезе во нашата соба, го прашав дали сонувало лошо и ми рече: „Не, само сакав да се осигурам дека си сè уште тука!“"

Минатиот август, Пем и Гери ги посвоија сите седум деца - Аделино (15), Руби (13), Алесија (9), Антохини (8), Аубриела (7), Лео (5) и Касандер (4).

View this post on Instagram

A post shared by Pam Willis (@second.chance.7)


"Тие ни дадоа уште една шанса за родителство, а ние им дадовме уште една мама и тато. Ова е нашата втора шанса број 7", напиша Пем.

извор:stil.kurir.rs