Секс за време на менструален циклус: Совети за подобро искуство

Повторно тоа е „тоа" време во месецот, а вие би сакале да спиете со вашиот партнер ... Што да направите?

Дури и повеќе од 55% од жените и мажите во спроведената анкета признале дека сексот за време на циклусот е нешто сосема природно, но исто така е и одлично искуство. Покрај тоа, научниците докажаа дека придонесува за одлично намалување на болката, но исто така и дека жените повеќе уживаат поради природното „подмачкување".

Но, пред да продолжите понатаму, треба да бидете запознаени со неколку мерки на претпазливост во врска со здравјето. За време на циклусот, вагината е повеќе ранлива и може многу полесно да се инфицира со бактерии и габи. Значи, никогаш немајте незаштитен секс, и во времето на циклусот, и во текот на другите денови. Исто така, грешка е мислењето дека жената не може да забремени за време на циклусот - точно е дека сперматозоидите „можат да се кријат" во вагината и да чекаат за овулација, ако се блиску.

Користете го циклусот како предност

Циклусот е време на голема количина природен лубрикант. Значи, ако имате проблем со влажнење на вагината, циклусот ќе ви помогне многу. Исто така ги намалува менструалните болки кои можат да бидат ужасни.

Подгответе го креветот

Ако се плашите од црвени дамки на постелнината, едноставно ставете крпа во темна боја под вас, која ќе ја исперите потоа. Лесно и без валкани чаршафи!

Секс за време на туширање?

Ако сте склони кон секс за време на циклусот, пробајте секс под туш. Едвај ќе ја забележите крвта и ќе биде многу интересо и страстно.

Стратешки испланирајте сè

Пред да легнете, отстранете го тампонот или отстранете ја влошката, бидејќи во реални услови, не сакате да спречите ништо во предиграта ...

Поза

Мисионерска или било која друга позитивна позиција на твојот грб е најдобра за време на циклусот, бидејќи помалку крв ќе може да излезе одеднаш. Но, ако немате проблем со тоа, како и вашиот партнер - секоја поза е добредојдена.