Скромност или вистина: Заев и Колинда, најевтино облечени меѓу колегите

Не дека не се облекуаат скапо овие лидери, ама секој со својот различен вкус... други без вкус, трети веќе не знаат што да направат за да бидат центар на внимание.

Балканските политичари важат за луѓе кои имаат најмалку стил на облекување од нивните европски колеги. Не оставаат некој посебен впечаток со тоа што го носат (има само еден екстремен случај) и најчесто одат на сигурни варијанти. Претежно во костуми кои иако елегантни, некако не им стојат елегантно. Се разбира, не кај сите и не кај секој. Ние сме навикнати да ги гледаме „уфирцани“ па кога ќе се облечат во спортска варијанта некако дури и ни се смешни. Имаат потполно право да се облекуваат така, но само во приватност, на некој спортски настан или кога се на терен кој бара наместо чевли да се носат патики. Токму Балканските лидери знаат да изненадат со патики и спортска облека, но колку таа чини? Или воопшто, колки чинат одделни парчиња кои ги носат на себе?

Деталите ги имате на Машки Магазин