Тест за говор на телото: Која е негова љубов од девојките на фотографијата?

Способноста да читаме луѓе според нивните движења не ја имаат сите, но можеме да научиме да препознаеме некои основни знаци.
Што ќе ни помогне да сфатиме од движењата на лицето ако ни требаат повеќе информации за него? Говорот на телото е несомнено канал за човечки емоции.

Способноста да читаме луѓе според нивните движења не ја има секој, но сигурно можеме да научиме да препознаваме некои основни работи како што се лагите.
Со решението на овој тест можете да ја утврдите вашата способност да го разберете говорот на телото, на гестовите и изразите на лицето.

На сликата се прикажани три жени и маж како стојат на одредени пози и видливо се чувствуваат опуштено.

Што се бара од вас?

Одредете која жена го привлекува мажот повеќе од другите и е неговата избрана!
Одговорот лежи во деталите.Алан Пиас, кој ја напиша книгата „Говорот на телото“, е убеден дека одредувањето на симпатиите меѓу луѓето не е толку тешко како што изгледа, а има многу начини, како и очигледни знаци.

На пример, гестовите, како што се проширени зеници и допири по телото, несомнено зборуваат за меѓусебна симпатија. Потешко е да се утврди ситуацијата ако сте во друштво и не сте единствената жена. Во овој случај, можете да одредите која му е драга личност на човекот според други фактори.
Ако внимателно ја погледнете фотографијата, сигурно ќе видите во која насока гледаат чевлите на мажот.

Според психолошкото истражување на Ален, може да се заклучи дека мажот кој сака жена, ќе го сврти торзото во нејзина насока. Или ќе ја намести ногата за да стане јасно каде се насочени неговите чевли.

Во овој тест, девојката број 3 најмногу ја сака мажот од фотографијата.


Извор: jenata.blitz.bg

Секоја жена може да „прави“ бурен секс, но не и баница