Утринско кафе со Ерина Богоева: Се радувам на наградата „13 Ноември“ за монографијата за Скопје

Денот ми започнува со тишина и јога вежби за истегнување и загревање, па потоа со кафе или какао и разгледување на обврските за денот.

Потребата за создавање и изразување ме мотивира секој ден. Имам многу среќа да го работам она што го сакам и секое утро со радост станувам за да фотографирам и да ги пренесувам моите знаења.

Секој ден ми е различен. Или сум на терен и фотографирам или држам часови или работам од дома со часови на ретуширање. И секој ден си има своја убавина.

Денот најчесто ми завршува со некоја ТВ-серија во друштво на партнерот. Денеска, ќе има посебен завршеток, имено во Национална опера и балет, ќе ја имам честа да ја добијам престижната награда „13 Ноември“ за мојата монографија „Скопје – Архитектурата како фотографска скулптура (1963 ‒ 1990)“, која е во издание на „Арс Ламина – публикации“, на што многу се радувам.

( *Ерина Богоева- фотографка)