Вашата крвна група открива огромна тајна за вас

Повеќето луѓе се зачудени од точноста на информациите/податоците

За прв пат, односот помеѓу крвната група и човечката природа започна да се дискутира во Јапонија. Книгата на д-р Тошитак Номи „Вие сте крвна група“, објавена уште во 1980 година, е плод на соработка помеѓу психолозите и лекарите.

Денес, оваа теорија има многу поддржувачи.

Ви предлагаме да проверите дали пишувањето е точно за вас. Повеќето луѓе се зачудени од точноста на дефинициите. Бидете сигурни дека сте „ловец“, „учител“, „креативец“ или „филозоф“.


Крвна група 0 - „Ловец“

Носителите на оваа крвна група имаат високо развиени лидерски вештини. Тие имаат силна волја, решени се и се спротивставуваат на стресот. Тие знаат како да најдат заедничка основа со другите.

Овие луѓе се стремат да бидат искрени и фер во секоја ситуација. Тие се во состојба да ги ограничат своите емоции и да не дозволуваат чувствата да го надвладат.

Честопати, тие заземаат високи позиции во работата токму поради нивните лидерски квалитети.

Луѓето со оваа крвна група сакаат да учат и се заинтересирани да научат нови работи. „Само-развој“ и „само-откривање“ не се празни приказни за нив.


Крвна група А – „Учител“

Луѓето со оваа крвна група сакаат ред, дисциплина и стабилност. Тие се многу вредни, прецизни и емотивни. Тие се многу флексибилни и лесни за прилагодување на новите околности.

Тие се трпеливи и знаат како да чекаат за успех и признание за нивната работа. Тие знаат како да работат во тим.

За луѓето кои ја поседуваат оваа крвна група, семејството и домот се многу важни. Тие се стремат да го направат својот дом што е можно поудобен за своите најблиски што сакаат да се видат среќни.

Тие наоѓаат заедничка основа дури и со агресивни луѓе и имаат тенденција за компромис за време на спорот.


Крвна група Б – „Креативни“

Луѓето со оваа крвна група можат да бидат опишани со еден збор - креативни. Тие имаат многу талентирани и со високо развиена имагинација. За нив е многу важно да најдат нешто за уживање. Тие можат да се прилагодат на какви било услови. Тие се ентузијасти и емотивни кога прават нешто.

Овие луѓе се будни и заинтересирани за многу работи во разни области и полиња. Тие сакаат да го споделат своето знаење со други луѓе. Тие се многу емпатични и искрени во односите со луѓето.


Крвна група АБ – „Филозоф“

Овие луѓе се ретки и се чини дека собрале некои квалитети својствени за луѓе од другите крвни групи. Тие имаат одлични организациски вештини, вредни се, вклучени се и во проблеми на другите луѓе.

Овие луѓе размислуваат многу и ги анализираат животните ситуации врз основа на нивното искуство. Тие се внимателни, одговорни, искрени и честопати стануваат „душа на друштвото“.