Вистински Македонец во Сиднеј: Ламбе запеа за родната земја во туѓина (ВИДЕО)

Познатиот македонски пејач на сред Сиднеј запеа за Македонија

Имено Ламбе Алабаковски со уште неколку музичари од Македонија е на турнеја во Австралија. Тој ја испеа „Оган да го гори“ специјално за сите Македонци од пред операта во Сиднеј.Претходно го испеа и неговиот голем хит „Каде песно моја“.

View this post on Instagram

A post shared by (@lambealabakovski)